Στα παρασκήνια είναι η θέα! (μερικά πράγματα για τις εκλογές του ΑΤΕΙΘ)

Οι εκλογές οι οποίες έλαβαν χώρα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία 17/4/2013 ανέδειξε κυρίαρχη δύναμη την καθεστωτική νεολαία της δεξιάς ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ) όπως συμβαίνει επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια. Για άλλη μια φορά ωστόσο, η πλειοψηφία του σπουδαστικού κόσμου αμφισβητώντας ή αδιαφορώντας για την διαδικασία προτίμησαν να απέχουν με μεγάλα ποσοστά μάλιστα.

Στα πλαίσια της σπουδαστικής εκλογικής διαδικασίας και γενικότερα του φοιτητικού συνδικαλισμού,  για πρώτη φορά συμμετείχε το Ανεξάρτητο Φοιτητικό Σχήμα ‘’Πορεία Αριστερή’’ στις φοιτητικές εκλογικές διαδικασίες του ΑΤΕΙΘ και συγκεκριμένα στη Σ.Δ.Ο. Ο αγώνας των καθεστωτικών παρατάξεων καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να αφοπλίσουν την ‘’Πορεία Αριστερή’’ και να την παρασύρουν σε συμμαχίες  και συγχωνεύσεις δεν απέδωσαν ‘’καρπούς’’. Πιστοί στις αρχές του σχήματος, στον αγώνα των φοιτητών για μαζική πάλη προς βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των συλλόγων του ΑΤΕΙΘ, αρνηθήκαμε την σύμπτυξη με ‘’δυνάμεις’’ που αρνούνται να δουν πέρα από την μύτη τους, βαθιά πεπεισμένοι  πώς οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που έχουν ανάγκη οι φοιτητές είναι μπροστά μας και δεν χωρούν αναβολές ή ακυρώσεις με απώτερο και τελικό στόχο τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών, αλλά επιζητούν λύσεις ‘’εδώ και τώρα’’!!

Μέσα στα πλαίσια αυτά και με την σκέψη ‘’γαντζωμένη’’ στο συλλογικό καθήκον των φοιτητών συμμετείχαμε στις σπουδαστικές εκλογές καταφέρνοντας να συσπειρώσει γύρω του 17 φοιτητικές ψήφους! Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δικαιώνει την ‘’Πορεία Αριστερή’’, για την επιλογή ανεξάρτητης αριστερής παρέμβασης και συμμετοχής, σε μία σχολή βαθιά αντιδραστικά κυριαρχούμενη και τις υπόλοιπες ‘’αριστερές’’ παρατάξεις/οργανώσεις να μην έχουν εναλλακτική πρόταση. Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες δεν αναιρεί ούτε παραγνωρίζει τα προβλήματα που ο φοιτητικός σύλλογος του ΑΤΕΙΘ διαχρονικά αντιμετωπίζει, για τον λόγο αυτό καταθέσαμε έγγραφη διαμαρτυρία για τρία βασικά –μεταξύ άλλων- ζητήματα (το οποίο έγγραφο και παρουσιάζουμε στο τέλος). Η αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις που αρνήθηκαν να πράξουν κάτι αντίστοιχο, δεν έρχεται σε αντίθεση με την δράση και την συμμετοχή της ‘’Πορείας Αριστερής’’ με την παράλληλη ανάδειξη και υπογράμμιση των μειονεκτημάτων τόσο της διαδικασίας όσο και της διαφάνειας ορισμένων ζητημάτων που άπτονται των συνδικαλιστικών και συνολικότερα λειτουργιών. Η υπογράμμιση των τριών ζητημάτων που αναφέρονται στο παρακάτω έγγραφο, έρχεται να επιβεβαιώσει τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ‘’Πορεία Αριστερή’’ στον φοιτητικό συνδικαλισμό, αυτόν δηλαδή της υγιούς φοιτητικής δύναμης που θέτει το συμφέρον του φοιτητή πάνω από καθεστωτικά, παραταξιακά και άλλα συμφέροντα που έχουν ριζώσει εδώ και δεκαετίες στον ακαδημαϊκό κόσμο, αδυνατώντας να λειτουργήσουν με γνώμονα την βελτίωση των φοιτητικών ζητημάτων από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο. Η ‘’Πορεία Αριστερή’’ με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει τον αγώνα συσπειρώνοντας τους σπουδαστές και ενεργοποιώντας τους, θα συνεχίσει τον αγώνα της ξεμασκαρεύοντας τους εκάστοτε φοιτητοπατέρες και τον υπονομευτικό τους ρόλο, θα συνεχίσει τον αγώνα της για να σταματήσει και να ανατρέψει τον συμφεροντολογικό εμπαιγμό της διαπλοκής που καταπατούν τις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών!

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

17/04/2013

Διευκρινιστικό έγγραφο προς την εφορευτική επιτροπή των σπουδαστικών εκλογών της Σ.Δ.Ο σχετικά με την εκλογική διαδικασία

Στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών, το φοιτητικό σχήμα ‘’ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ’’ αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνώριση η οποία θα επιβεβαιωθεί με την υπογραφή του υποψηφίου σπουδαστή. Η αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος συνοδεύεται παράλληλα από την διατύπωση και την υπογράμμιση εκ μέρους του Φοιτητικού Σχήματος ‘’Πορεία Αριστερή’’  βασικών παρατυπιών που αφορούν το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας. Ειδικότερα διευκρινίζουμε:

 

Α) δεν έλαβε χώρα εκλογοαπολογιστική συνέλευση

 

Β) δεν έλαβε χώρα ενημέρωση περί των οικονομικών του συλλόγου (επομένως η οικονομική διαχείριση παραμένει στην αφάνεια)

 

Γ) δεν υπήρξε δημοκρατικά εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, προχωρούμε στην αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος στην προσπάθεια που η ‘’Πορεία Αριστερή’’ καταβάλλει, ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε αυτές τις υπονομευτικές και  αδιαφανείς διαδικασίες το συνέδριο της ΕΣΕΕ. Το φοιτητικό σχήμα ‘’Πορεία Αριστερή’’ βρίσκεται εξ αρχής στο πλευρό των φοιτητών και αγωνίζεται για τα συμφέροντά τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες που διαμορφώνονται βάση του συσχετισμού δυνάμεων και της καθεστωτικής υπονόμευσης.

Με αίσθημα ευθύνης,

Πορεία Αριστερή

Πορεία Αριστερή

Η δύναμη περνά ξανά στους φοιτητές!

 

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s